U.Lab hubs

Transforming Business, Society and Self

De live hubs zijn face-to-face bijeenkomsten binnen het programma van de vooruitstrevende Massive Open Online Course (MOOC) "U.Lab Transforming Business, Society and Self" van het M.I.T in Boston onder leiding van Otto Scharmer. De cursus is gratis en online te volgen. Begin 2015 waren er 28.000 deelnemers uit 190 landen. Schrijf je in en neem deel aan deze globale transformatiegolf.

De cursus is gebaseerd op Theory U, een begrippenkader en methodiek om zich te verbinden met de meer authentieke aspecten van zichzelf en om van daaruit de veranderingen in management en maatschappij aan te pakken.

Bijzonder aan deze MOOC is de combinatie van zowel online als offline leermomenten. In de loop van zeven weken zijn er vier livestreamsessies. Wereldwijd worden die lokaal aangegrepen om fysieke bijeenkomsten (=hubs) van een halve dag te organiseren om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en voornemens of prototypes te bespreken. Bijkomend is er de mogelijkheid om coaching cirkels te vormen, om zo in een veilige kleine kring van vijf personen het geleerde toe te passen.

Na de eerste reeks begin 2015 zijn meerdere hosting teams opgestaan om de tweede editie te hosten in onder meer Brussel, Antwerpen, Gent, (een grensoverschrijdend team in) Lille, Tongeren, Mol en Turnhout. De Belgische hosts houden onderling contact via het netwerk van hubs in België. Op donderdag 10 september 2015 trappen we de tweede editie af. De afsluitende sessie met livestream vanuit Boston is op 17 december 2015.

.

HOSTING U.LAB KEMPEN

  • Toen ik het wervelende effect zag dat de eerste editie op de deelnemers had, was ik vastbesloten om U.Lab naar de Kempen te brengen wanneer het een tweede keer zou aangeboden worden. Zodra de belissing van de tweede editie bekend raakte, ben ik op zoek gegaan naar een organisatie die een locatie ter beschikking wou stellen.
  • In co-creatie met SPK en Innotek hosten Julie Arts en mezelf de twee Kempense hubs die ontstaan zijn. We organiseren zowel gezamenlijke als parallelle bijeenkomsten. We werken ook grensoverschrijdend samen met Tilburg. Onze opstart was op 11 september 2015 in Mol. Bekijk het volledige programma via de Facebook pagina van U.Lab Innotek en SPK. 

Organisatiecoach

Top- en middenmanagement bewust maken, ondersteunen, begeleiden en leren wat ze anders kunnen doen om op vervullende manieren met elkaar en hun medewerkers samen te werken in de organisatie van hun toekomst, dat is wat ik doe. Zodat ze niet meer het gevoel hebben dat ze de veranderingen die op hen afkomen moeten ondergaan maar dat ze er zin kunnen aan geven en de kansen kunnen grijpen die hand in hand gaan met de aanrollende veranderingen.

www.organisatiecoach.be

Van Binnen Uit

Gebruik de methode uit mijn boek om je samenwerkingen tegen het licht te houden en je bedrijf of organisatie naar versnelde en duurzame groei te leiden. Maak vastgetrokken knopen los en deblokkeer de doorstroming, zodat iedereen weer kan floreren en zijn/haar authentieke bijdrage kan leveren aan het gezamenlijke succes. Teken je eigen schaalmodel en leer de drie hefboomprincipes toepassen, zodat je 85% van de conflicten en lastige situaties kunt voorkomen of eigenhandig oplossen.

www.boekvanbinnenuit.be

Neem contact op

Ik help je graag om jouw organisatie (nog) beter te maken. Wat kan ik voor jou betekenen? Laat het me weten, dan neem ik geheel vrijblijvend contact met je op.

Contactgegevens 

  • An Baert
  • +32 (0) 476 412 033
  • an@anbaert.be
  • Herenthoutsesteenweg 196
    B - 2560 Nijlen